WAMP DESIGN VÁSÁR

By Fashion Revolution

2 months ago

View All Events
14/04/2024 04:00 - 12:00 (America/New_York)
Néprajzi Museum
Address: Budapest, Néprajzi Múzeum, Dózsa György Way, Hungary

Várunk nagy szeretettel április 14-én vasárnap is a csodálatos Néprajzi Múzeumban!
A WAMP egy olyan közösségi hely, ahol találkozhat egymással alkotó, vásárló, fiatal, családos, kreatív szakember és érdeklődő laikus, ezáltal a dizájn nem egy elvont művészeti fogalomként jelenik meg, hanem egy izgalmas lehetőség, ami becsempészhető az emberek mindennapjaiba. A WAMP Magyarország egyik legnagyobb és leghosszabb ideje designnal foglalkozó magánkezdeményezéseként kiemelt hangsúlyt fektet az általa közvetített társadalmi felelősség- és értékvállalásra is: a fast fashion és a plázák ellensúlyozójaként egy fenntartható, emberközpontú alternatívát teremt havi rendszerességű vásárjaival.
Velünk lesz a Fashion Revolution Hungary csapata is, akiktől mindent megtudhattok a Fashion Revolution weekről.

Miért van szükség a Fashion Revolutionre?
2013. április 24-én 1134 ember vesztette életét és további 2500 ember sebesült meg, amikor a Rana Plaza nevű ruhagyár épülete összeomlott Dakkában, Bangladeshben.
Ez volt az az időpont, amikor a Fashion Revolution megszületett. A mozgalom létrehozói úgy gondolták, hogy 1134 emberélet túl sok ahhoz, hogy szó nélkül hagyják. A divatipar etikus és átlátható átalakítására van szükség!
Minden évben április 24-e környéke a Fashion Revolution Week kezdete. Ekkor a FR országok aktivistái – köztük a magyarországi core team tagjai is – azon vannak, hogy a divat erejével felhívják a figyelmet a ruháinkat készítők életminőségére és a globális divatipar környezeti, társadalmi, gazdasági problémaira. Mi azt szeretnénk, ha a divatipar jó érdekeket szolgálna és jó irányba fejlődne. Hiszünk egy olyan változásban, amely értékeli az embereket, a környezetet, a kreativitást és a profit egyenlő elosztását. Küldetésünk, hogy összehozzunk mindenkit céljaink érdekében.
Látogatóinkat ingyenes belépéssel a 2. emeleti rendezvényterembe várjuk.
A rendezvény gyerek-és kutyabarát! 🐶
---------
WAMP IN Museum of Ethnography on the 14 of APRIL, 10:00-18:00h, Free entry!
Get your gifts from Hungarian designers! Gastronomic specialities, custom-designed clothes, jewellery, and accessories are waiting for you at our Wamp! Give gifts to your loved ones made by Hungarian designers, relax in our creative workshops, or read Hungarian storybooks with your children in our reading corner! We are looking forward to seeing you at Wamp, the most famous Hungarian design fair.
The event is dog and family-friendly! ♥

Cost: Free

Click here to register