FASHION REVOLUTION
Hungary

Miért van szükség a Fashion Revolutionre?

2013. április 24-én 1134 ember vesztette életét és  további 2500 ember sebesült meg, amikor a Rana Plaza nevű ruhagyár épülete összeomlott Dakkában, Bangladeshben.

Ez volt az az időpont, amikor a Fashion Revolution megszületett. A mozgalom létrehozói úgy gondolták, hogy 1134 emberélet túl sok ahhoz, hogy szó nélkül hagyják. A divatipar etikus és átlátható átalakítására van szükség!

Minden évben április 24-e környéke a Fashion Revolution Week kezdete. Ekkor a FR országok aktivistái – köztük a magyarországi core team tagjai is – azon vannak, hogy a divat erejével felhívják a figyelmet a ruháinkat készítők életminőségére és a globális divatipar környezeti, társadalmi, gazdasági problémaira. Mi azt szeretnénk, ha a divatipar jó érdekeket szolgálna és jó irányba fejlődne. Hiszünk egy olyan változásban, amely értékeli az embereket, a környezetet, a kreativitást és a profit egyenlő elosztását. Küldetésünk, hogy összehozzunk mindenkit céljaink érdekében.

Mi vagyunk a Fashion Revolution!

Mi vagyunk az ipar és a fogyasztók, a világ polgárai: tervezők, oktatók, diákok, írók, az üzleti élet vezetői, politikusok, márkák tulajdonosai, kis- és nagykereskedők, gyártók, dolgozók,  divatot kedvelők.

Csapatunk

Dr. Walek Gabriella

Dr. Walek Gabriella

Country Coordinator

View bio
Burány Vera

Burány Vera

View bio
Balogh Dóra

Balogh Dóra

View bio
Csorba Csilla

Csorba Csilla

View bio
Kovács Kinga

Kovács Kinga

View bio
Hidegkúti Lilla

Hidegkúti Lilla

View bio

Contact form

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Follow Fashion Revolution Hungary on social media