FASHION REVOLUTION
Sweden

Välkommen till Fashion Revolution Sweden!

 

Dagens globala modeindustri står inför stora utmaningar för att kunna säkra rättvisa och hållbara klädproduktioner. Bristen på transparens och exploaterandet av jordens resurser fortsätter att vara stora problem – våra kläder ska inte tillverkas på bekostnad av människor eller vår planet!

Fashion Revolution Sweden verkar för en mer hållbar produktion och konsumtion av mode och textil.. Vi vill synliggöra textilarbetares kamp och vi kräver ökad transparens från klädföretagen. Men för att uppnå detta krävs revolutionerande förändringar.

Vi vill – tillsammans – radikalt förändra hur våra kläder produceras och konsumeras, så att allt det vi bär har skapats på ett säkert, hållbart och rättvist sätt.


I april går vår årliga kampanj Fashion Revolution Week av stapeln. Vi använder den här veckan till att uppmuntra miljoner människor att fråga #WhoMadeMyClothes? och #VemTillverkarMinaKläder? som ett sätt att kräva ökad transparens i produktionskedjorna. Vi frågar också #WhatsInMyClothes och #VadFinnsIMinaKläder, eftersom vi efterfrågar en klädproduktion som värnar om vår planets naturliga resurser.

Fashion Revolution är en global rörelse som startades efter kollapsen av Rana Plaza Building, den 24:e april 2013 i Bangladesh. Fashion Revolution Week infaller på dess årsdag. Olyckan kostade över 1000 textilarbetares liv. Textilarbetares livsfarliga arbetsförhållanden blev då en världsangelägenhet – en sådan stor katastrof gick inte att blunda för. Dagen innan kollapsen upptäcktes sprickor i fasaden och andra verksamheter som huserade i samma byggnad stängde ner. Trots detta insisterade fabriksägarna att textilarbetarna skulle komma till jobbet och hotade till och med att sparka de arbetare som inte dök upp. Klädesplagg, vars varumärken inte hade en aning om att deras plagg tillverkades i just Rana Plaza, grävdes fram i ruinerna. Bristen på transparens kostar bokstavligt talat liv.

Vill du vara med och förändra modesystemet?
Gå från ord till handling tillsammans med oss! Din röst kan förändra systemet.


Vill du komma i kontakt med oss? Maila till sweden@fashionrevolution.org, eller fyll i kontaktformuläret längre ner på sidan.

INSTAGRAM

MEET THE TEAM

Country Coordinator

Evelina Danielsson Valladares

Evelina Danielsson Valladares

View bio

Country Team

Alice Höglund Kallerhult

Alice Höglund Kallerhult

View bio
Linn Backman Hallberg

Linn Backman Hallberg

Event/Project Coordinator

View bio
Tindra Neumann

Tindra Neumann

View bio
Ebba Blomberg

Ebba Blomberg

Treasurer

View bio
Jenny Johannesson

Jenny Johannesson

Project Coordinator

View bio
Kim Gustafsson

Kim Gustafsson

Strategy/Business Relations Coordinator

View bio

SUPPORT US

Fashion Revolution is only nine years old and already the world’s largest fashion activism movement.
We will continue to push for greater transparency through investigative research,
inspiring informative content and creative events, but we need your help.

DONATE

Contact form

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Follow Fashion Revolution Sweden on social media