FASHION REVOLUTION
Macedonia

Fashion Revolution е движење во кое учествуваат повеќе од 80 земји од целиот свет.

Вистинската вредност на парчињата облека кои ги носиме е малку позната. Синџирот на понуда во модната индустрија е речиси без транспарентност, а вистинските производители се речиси безлични. Низ светот страдаат луѓе и нашата околина е загрозена токму поради модната индустрија.

Секој 24ти април е Fashion Revolution Day. Секој може да учествува за да заедно ја подигнеме свеста во модната индустрија на повисоко ниво. На овој ден сите дизајнери, брендови и бизниси во модната индустрија се предизвикани да учествуваат, со што би ја покажале или превземале одговорноста за луѓето од кои зависи нивниот успех во модната индустрија.

 Ние веруваме во модна индустрија која ги вреднува подеднакво: луѓето, околината, креативноста и профитот. 

Како може да учествува секој од нас?
– Направи selfie со кое ќе го покажеш брендот (за поголем ефект облечи го парчето наопаку и покажи ја етикетата).

– Прикачи ја фотографијата online на социјалните медиуми со опис: Who Made My Clothes? Користи #whomademyclothes #fashrev и тагни го брендот до кој што се однесува прашањето.

 

If you want to contact us, please complete the form below.

Follow us on…
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

MEET THE TEAM

Country Coordinator

Ana Jakimovska

Ana Jakimovska

View bio

Country Team

Aleksandra Spaseska

Aleksandra Spaseska

View bio
Eva Zarezankova

Eva Zarezankova

View bio
Viktor Stojkoski

Viktor Stojkoski

View bio
Irina Tosheva

Irina Tosheva

View bio
Magdalena Tanevska

Magdalena Tanevska

View bio
Ema Jakimovska

Ema Jakimovska

View bio
Maja Stojkovska

Maja Stojkovska

Team Member

View bio

SUPPORT US

Fashion Revolution is only nine years old and already the world’s largest fashion activism movement.
We will continue to push for greater transparency through investigative research,
inspiring informative content and creative events, but we need your help.

DONATE

Contact form

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Follow Fashion Revolution Macedonia on social media