FASHION REVOLUTION
Thailand

ยินดีต้อนรับสู่วันปฏิวัติแฟชั่นไทย

ในวันที่ 24 เมษายนของทุกปี,เป็นวันปฏิวัติแฟชั่นไทยเราจะนำทุกคนได้เห็นถึงคุณค่าของงานแฟชั่นและการสร้างความตระหนักของต้นทุนที่แท้จริง เพื่อแสดงให้เห็น

ว่าแฟชั่นได้มีการเปลี่ยนแปลงในทุกยุคทุกสมัย และทุกคนได้มีส่วนร่วมในการสร้างอนาคตที่ยั่งยืนมากขึ้น เราเชื่อมั่นว่าคุณค่าในงานอุตสาหกรรมที่ส่งผลถึงสภาพแวดล้อมและความคิดสร้างสรรค์และผลกำไรนั้น นับได้ว่ามันเป็นความรับผิดชอบของทุกคนกับสิ่งที่เกิดขึ้น

จากทิศเหนือไปทางทิศใต้ ภาคกลาง ภาคตะวันออกและภาคตะวันออกเฉียงเหนือ เราปรารถนาที่ทุกคนจะมีส่วนร่วมและเป็นส่วนหนึ่งที่ได้สร้างสรรค์ผลงานไม่ว่าจะใหญ่หรือเล็ก ขอให้เรารู้ว่าสิ่งที่คุณกำลังทำอยู่นั้นสามารถเพิ่มไปยังปฏิทินของไทยและช่วยกันให้วันปฏิวัติแฟชั่นได้เป็นวันสากลของโลก ดูความหลากหลายของงานกิจกรรมที่นำไปสู่วันปฏิวัติแฟชั่นไทย ในวันที่ 28 เมษายน 2017 ได้ที่ Facebook


การสูญเสียครั้งยิ่งใหญ่จากเหตุการณ์ตึกถล่มที่กรุงธากา ประเทศบังกลาเทศ เมื่อวันที่ 24 เมษายน 2013
นับเป็นจุดเริ่มต้นของการปฏิวัติครั้งสำคัญทางด้านแฟชั่น โดยมีจุดมุ่งหมายเพื่อสร้างความตระหนักถึงผลกระทบของ ‘แฟชั่นที่รวดเร็ว’ ก่อให้เกิดความเข้าใจต่อการเปลี่ยนแปลงในทุกยุคทุกสมัย และทำให้ทุกคนเห็นถึงคุณค่าของอุตสาหกรรมแฟชั่น

ตามรายงานในปี พ.ศ. 2557 ประเทศไทยถือว่าเป็นผู้ส่งออกเสื้อผ้ารายใหญ่ ที่มีมูลค่าการส่งออกรวมอยู่ที่ 2.8 พันล้านเหรียญสหรัฐ นอกจากนี้ประเทศไทยยังเป็นที่ตั้งของบริษัทเสื้อผ้ากว่า 2,000 แห่ง ซึ่งตั้งอยู่ในเขตกรุงเทพฯและภาคตะวันออกเป็นส่วนใหญ่ โดยเชื่อว่ามีการจ้างแรงงานมากถึง 1 ล้านคน และยังคงมีหลายกรณีที่คนงานได้รับค่าแรงน้อย โดยเฉพาะอย่างยิ่งกับแรงงานข้ามชาติที่มักจ่ายค่าแรงน้อยกว่าค่าแรงขั้นต่ำ นี่นับเป็นปัญหาใหญ่ที่เราทุกคนควรใส่ใจและตระหนักให้มากยิ่งขึ้น เรียกได้ว่า Fashion Revolution Thailand นี้ เป็นการเคลื่อนไหวทั่วประเทศ ที่นำโดยแบรนด์แฟชั่น ต่างๆ องค์กรทางสังคม นักออกแบบ นักศึกษาและอาสาสมัครที่ทำงานเพื่อสร้างความตระหนักถึงผลกระทบจากอุตสาหกรรมแฟชั่น Fashion Revolution Thailand มีเป้าหมายที่จะยกระดับแบรนด์ องค์กร และบุคคลที่มีส่วนร่วม ให้เกิดการเปลี่ยนแปลงทางบวกในวงการแฟชั่น

เราทำงานเพื่อ:
– สร้างความตระหนักรู้เกี่ยวกับรูปแบบการผลิตสินค้าแฟชั่นที่ไม่ยั่งยืน
– สร้างแรงบันดาลใจในการเปลี่ยนแปลงพฤติกรรมผู้บริโภคและอุตสาหกรรมให้มีความรับผิดชอบมากขึ้น
– สนับสนุนสาเหตุโดยการจัดหาแพลตฟอร์มสำหรับการแบ่งปันเครื่องมือและนวัตกรรม
– ยกระดับโปรไฟล์ให้ผู้ที่สร้างความแตกต่าง

ติดตามข้อมูลข่าวสารเพิ่มเติม ได้ที่นี่


Welcome to Fashion Revolution Day Thailand

After the events of April 24th 2013, when 1,134 people were killed and over 2,500 were injured in the Rana Plaza complex collapse in Dhaka, Bangladesh, the Fashion Revolution movement was born. Fashion Revolution aims to increase awareness of the impacts of ‘fast fashion’ and begin conversations about how to improve conditions for all people involved in the fashion industry.

Thailand is a large exporter of garments, with the total export value being U.S. $2.8 Billion in 2014. The country also has large global presence, with events such as the Bangkok International Fashion Week attracting visitors from around the world. Thailand is home to over 2,000 garment companies with the majority located around Bangkok or eastern Thailand. These companies are believed to employ between 800,000 and 1 million workers. The minimum wage is currently 305 THB or U.S. $8.84 per day, however, there are many cases of workers being paid less. This is a particularly large issue with migrant workers, who are often paid far less than the minimum wage.

Fashion Revolution Thailand is a country-wide movement led by a network of committed ethical brands, social organizations, designers, students, and volunteers working to create an awareness of the impact of ‘fast fashion’ industry specific to Thailand. Fashion Revolution Thailand also aims to raise the profile of brands, organizations, and individuals who contribute to positive change within the fashion industry.

We aim to:

Raise awareness about the unsustainable model of fashion products production

Inspire change in consumer and industry behavior to be more responsible

Support causes by providing a platform for sharing of tools and innovations

Elevate the profiles of those who are making a difference

 

If you want to contact us, please complete the form on our Contact Page

Follow us on Facebook.

MEET THE TEAM

Country Coordinator

Passawee Patsy Tapasanan

Passawee Patsy Tapasanan

View bio

Country Team

Cherry Sripan

Cherry Sripan

View bio
Kamonnart Ongwandee

Kamonnart Ongwandee

View bio
Sirichan Phojorn

Sirichan Phojorn

View bio
Elias Maung

Elias Maung

View bio
Christine Gent

Christine Gent

Advisory Committee

View bio

SUPPORT US

Fashion Revolution is only five years old and already the world’s largest fashion activism movement.
We will continue to push for greater transparency through investigative research,
inspiring informative content and creative events, but we need your help.

DONATE

Contact form

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Follow Fashion Revolution Thailand on social media