Fashion Revolution hét 2020

By Fashion Revolution

4 months ago

Hiszünk abban, hogy az átláthatóság az első lépés az ipar átalakulása érdekében, és ez egy egyszerű kérdéssel indul:                                

A Fashion Revolution hét kapcsán egy felhívást szeretnénk megosztani veletek:

What’s in my clothes?

#whomademyclothes után arra is válaszolunk, hogy mi is van a ruháinkban?

Felhívásunk hatására szeretnénk, ha tervezők, stúdiók, az etikus és szép ruhák kedvelői válaszolnának erre a kérdésre, a Fashion Revolution kampányhetéhez csatlakozva. Bár a #366daysofreolution elve nagyon fontos, most még fókuszáltabb lesz a figyelem a kérdésre: what’s in my clothes?

A tervezett aktivitás:

A kampányhoz csatlakozó tervezők videók, posztok formájában (a hashtagekkel ellátva) mutatják meg az egyik darabjukat, melyeknek alapanyagáról mesélnek az érdeklődők számára – miért ezt az anyagot választotta, hogyan tudta beszerezni stb. Bónusz ötlet, mely egymás iránti és a divatipar szereplői iránti szolidaritást is kifejezi: egy kedvenc másik tervezői vagy akár vintage darabot bemutatni ugyanígy, hogy az milyen anyagból van, miért szereti, stb.

A Fashion Revolution kampányhetére fókuszálva ápr. 20-26. között kérjük,hogy posztoljátok ezeket, a hashtagek segítségével egymás tartalmait megosztjuk, illetve általában egy összetartozást fejez ki és azt, hogy az itthoni divatszereplők kommunikálnak egymással és a vásárlókkal.

Javasolt hashtagek:

#366daysofreolution #whatsinmyclothes #fashionrevolutionhungary #fashionrevolutonfriends #europe #ethicalfashion #designers #studios #materials … és persze, amit még jónak gondoltok

Hashtagelj te is! A Fashion Revolution szuper egész éves guide-jából a csatlakozók között kisorsolunk és kipostázunk néhányat.  (Limitált darabunk van.)

Kapcsolat

Facebook

Instagram

E-mail

hungary@fashionrevolution.org

WEALL upcycling FOLD 2021

A közösségi együttműködések egyre fontosabbak a fenntartható divat területén is. Gondoljunk csak a ruhacserékre, vagy a garázsvásárokra. Szeretném, ha TE is részese lennél a következő fenntartható kollekció létrejöttének! Partnerként tekintek rád, aki a megunt darabjait tudatosan adja tovább az újrahasználat céljából. Részemről a régebbi kollekciók készleten maradt darabjait újra felfedezem az értékmentést szem előtt tartva.

A 2021-ES FOLD KOLLEKCIÓ EGÉSZ TERVEZÉSI FOLYAMATÁBAN,
AZ ALAPANYAG BESZERZÉSTŐL A GYÁRTÁSIG,
A FASHION REVOLUTION MOZGALOMHOZ HŰ ALAPELVEKEN NYUGSZIK.
Részletes információért írj a következő E-mail címre: weallfashion@gmail.com
 

Fenntarthatóbb Felvidékért – Za udržateľné Podunajsko

 
Idén Szlovákia Magyarlakta vidékeiről  is csatlakozik hozzánk partnerünk ,  a Fenntarthatóbb Felvidékért mozgalom civilszervezete.Szervező : Pék Pál –  Fenntarthatóbb Felvidékért mozgalom alapítója6 napon keresztül  online tartalmakat osztanak meg  , Április 20.-tól , melyet a Fashion Revolution hét alkalmával indítanak.Bemutatkozik a Rename fashion csapata , a Fenntarthatóbb Felvidékért mozgalom tagjai és helyi partnereik , a Fashion Revolution Hungary országkoordinátora Mányiné Dr. Walek Gabriella , és Kudron Anna képviseletében  a Pinkpóniló közösségi varroda Budapestről .

Részletes programért klikkelj ide

 

Bánkitó Fesztivál x PINKPONILO

Multidiszciplináris ONLINE kurzus a járványhelyzetben
a Szájensz Szeánsztól! ⚠️
Az egyetem és a közoktatás digitalizálásával szeretnénk mi is kivenni a részünket a távoktatásból, ezért kéthetente tudományos tartalmakkal is fogunk jelentkezni a Bánkitó oldaláról. A témákat különböző diszciplínák kutatói hozzák, igazodva az aktuális helyzethez.

💭 Milyen pszichológiai kihívásokkal jár egy globális járvány?
🌏 Mi a koronavírus és a környezetvédelem kapcsolata – vajon a vírus menti meg a Földet?
🚨 Katasztrófaszociológia, járványtörténelem, vírusgeneráció?
📚 A tudomány végtelen sok területe adhat érdekes adalékot a jelenlegi helyeztünk megértéséhőz, a jelenlegi helyzeten keresztül pedig mindenki megismerhet tudományos területeket, elméleteket, és kutatókat.

⚡️ A program az Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál része , mely csatlakozott a FR Hét 2020 – hoz is !
📺 Ne maradj le a többi programunkról sem – csatlakozz a csoportunkhoz, ahol számon tarthatod az összes online tartalmát az Auróranak, a Bánkitó Fesztiválnak, a Szabad Tereknek és a Zsidó Kultúra 2028-nak.
Elérhetőség : 📬 karanten@marom.hu

PINKPONILO web