2019 program leírás

By Fashion Revolution

4 years ago

 Fashion Revolution Week 2019 részletes magyarországi programjai

  1. április 22. – I. Upcycling Napok – kedvezmények és vásár

Egészen május 1-ig tart az I. Upcycling Napok – kedvezmények és vásár, amely kifejezetten az upcyclinggal foglalkozó tervezők munkáját szeretné megismertetni veletek. Ők azok, akik használt alapanyagból, hulladékból készítenek dizájntárgyakat.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/931651810377102/

♻️Design hulladékból♻️
A különleges esemény egyik célja, hogy a környezettudatosságra már most érzékeny embereknek is lehessen egy ünnepe, amikor kedvezményesebben vásárolhatnak fenntartható termékeket. A másik cél, hogy az összegyűjtött kedvezményekkel azokat is a #zerowasteéletmód irányába tereljük, akik még csak kacérkodnak a gondolattal. A hazai upcycling tervezők összeszervezésének harmadik célja pedig az, hogy megmutassuk: a feleslegessé vált anyagokból és hulladékokból, úgy mint kávékapszulák, gumimatracok, műanyag flakonok, számítógép alkatrészek, régi ruhadarabok stb. igazán színvonalas design tárgyakat lehet tervezni. Ez az #upcyclingdesign.

Az I. Upcycling Napokon ezért eddig több, mint 23 magyar tervező online letölthető kuponkedvezményekkel készül, amely kedvezményeket majd a webshopos vagy offline vásárláskor vagy worshop részvételkor lehet felhasználni az #UpcyclingNapok ideje alatt, április 22. és május 1. között.

A kezdeményezésben résztvevő designerek:
Artkores,
Back2Bag
BogBag
Cimbi,
Cirrhopp,
Jupcycle – Julia’s upcycle room,
Lazlo,
Lilla Sellei Bags,
Maminvent,
Mancika Designs,
Mimikri,
Nusenka
Nearnia
Plastenka
Printa
Reborn
Renaichance
RePityke,
Réthy Fashion,
REkreáció,
Undersea Bikini,
UPCY ökodesign,
Ursuslupus

  1. április 23. – Tudatosan a jövőnkért: etikus és fair trade divatipar

Két, egymásra épülő kerekasztal beszélgetéssel jelentkezik a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE), amelynek témája a méltányos munkakörülményeket támogató, etikus divatipar lesz.

Figyelem, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Facebook esemény

  1. április 23-26. Printa x Fashion Revolution

A Printa évek óta szervez eseményeket a Fashion Revoltuion Weekre is. A divatforradalom hetén megnyitják a műhelyt és beinvitálnak bárkit, akit érdekel a szitanyomás vagy a tervezés, gyártás folyamata. Bejelentkezés az info@printa.hu címen!

A Printa eseményei

  1. április 23-30. WEALL x Fashion Revolution

Soós Dóra, a WEALL márka tervezője a Fashion Revolution Week alatt a tudatos vásárlásra és a fair fashion elveire hívja fel a figyelmet. Termékei április 23-tól április 30-ig 15% kedvezménnyel érhetők el a LA’JOS Concept Store-ban. A bevétel végösszegéből további 15%-kal a Fashion Revolution Hungary szervezetet támogatják.

Facebook-esemény

  1. április 24-27. Fashion Revolution Hét x RePityke x Pinkponilo

Többnapos esemény a PINKPONILO és a RePityke szervezésében

  1. április 24. 16.00-19.00 Ruhacsere a Messzelátó Egyesületnél /// helyszín: Impact Hub Budapest

Infó a zárt Facebook csoportban

  1. április 24. 19.30-21.30 Tervezői pitch fórum /// helyszín: Impact Hub

Az esemény keretében fiatal hazai tervezők beszélnek röviden arról, hogy mitől is fenntartható az ő márkájuk, s néhány terméket is magukkal hoznak.

Részvételi díj: 1000,-

Regisztráció és jegyvásárlás

Kérdések és koordináció: repityke@gmail.com

  1. április 25. 18.30 True Cost c. film vetítése (angolul, magyar felirattal) /// helyszín: Impact Hub

A vetítést követően közös beszélgetés Csobota-Fehér Viktóriával (Zoób Kati volt főszabásza), Dr. Mányi Walek Gabriellával (a Nemzeti Divat Liga elnöke), és Vetlényi Almával (Alma Vetlényi) tervezővel.

Regisztráció

Részletes esemény

  1. április 26. PÉNTEK 18.30 Kerekasztal beszélgetés a víz és a divatipar viszonyáról /// helyszín: Paloma, PINKPONILO stúdió

Milyen innovációs lehetőségek vannak a víztisztításra? Egyáltalán miért lett ilyen kiemelt téma a vízszennyezés – főként a divatipar kontextusában. Mi a helyzet világszerte és idehaza? Mi kerül a vízbe és miért, mekkora a baj? Különböző területekről meghívott szakértőkkel beszélgetünk, s igyekszünk a gyakorlati útmutatás felé orientálódni.

Regisztráció: hello@pinkponilo.com

  1. április 27. SZOMBAT 16.00-20.00 Gymbag varrás × RePityke /// helyszín: Paloma, ROOM 13

Ha valami igazán egyedire vágysz, gyere és varrd meg nálunk újrahasznosított anyagokból a legújabb gymbagedet.

Regisztráció és részletek

  1. április 27. SZOMBAT 14.00-17.00 Természetes anyagfestés workshop × PINKPONILO /// helyszín: Paloma, PINKPONILO stúdió

Regisztráció és részletek