Tässä esittäytyy Suomen kampanjatiimi!

By Finland

1 year ago

Nyt esittelemme ihmisiä Vaatevallankumous-kampanjan takaa. Seuraa postauksia myös Instagramissa, Facebookissa ja Instargam Storeissa.

Vaatevallankumous on kampanja, jota tehdään ympäri maailman vapaaehtoisvoimin. Meillä Suomessa on tänä vuonna mukana 10 – 15 hengen aktiivinen ydintiimi, ja sen lisäksi tietysti lukuisat ihmiset järjestävät viikon aikana tapahtumia ympäri Suomen.

Tässä on osa tiimistämme. Vastaamme kaikki kysymyksiin:
1) Kerro kuka olet.
2) Miksi olet mukana tekemässä kampanjaa?
3) Kerro itsestäsi jotain henkilökohtaista, anna elämänohje tms.

 

 Heidi Korva

1) Olen Heidi, viestinnän ammattilainen ja yrittäjä. Olen ollut alusta asti mukana Vaatevallankumouksessa ja vetänyt tiimiä Suomessa.

2) On kamala ajatus, että ihmiset joutuvat tekemään meille vaatteita surkeissa oloissa, jopa henkensä uhalla, ja palkalla, joka ei riitä elämiseen. Ammattini kautta tiedän kuinka luodaan puheenaiheita ja tehdään kampanjoita, ja on ollut aika luontevaa toteuttaa taitoja tähänkin.

3) Äitini on ollut Ruotsissa ompelijana ompelutehtaassa 1960-luvun lopulta siihen saakka että pikkuveljeni syntyi. Muistin tämän yhtymäkohdan kylläkin vasta sitten, kun olimme jo Riikka Suomisen kanssa järjestäneet ensimmäisen vuoden Vaatevallankumous-kampanjan vuonna 2014.

 

 Suvi-Tuuli Kankaanpää

1) Olen Valokuvaaja Suvi-Tuuli Kankaanpää ja mukana 4:ttä vuotta Vaatevallankumous -kampanjassa.

2) Kampanja herätti huomioni, sillä olin havahtunut todellisuuteen, jossa ostamani vaatteet eivät kestäneet enää normaalia käyttöä entisten lailla. Myöskään vaatteeseen sijoitettu euromäärä ei ollut tae laadusta, vaan kallis vaate kesti aivan yhtä huonosti. Halpaketjut alkoivat pikkuhiljaa myydä vaatteita aina vain halvemmalla. Siinä tuntui olevan jotain mätää. Tänä päivänä saan 3 farkut samalla hinnalla kuin 10 vuotta sitten 1 parin!

Hienointa vapaaehtoisvoimin pyörivässä kamppanjassa on se into, ilo, mutta myös vakavuus, millä koko työryhmä suhtautuu tehtyyn työhön. On myös ammatillisesti palkitsevaa päästä toteuttamaan projekteja, jotka jäisivät muuten kokematta. Tällainen esimerkki oli muun muassa viime vuonna Designmuseolle rakentamamme hukkavaate-installaatio.

 

 Kia Toivonen

1) Olen Kia Toivonen, 21-vuotias puheviestinnän opiskelija.

2) Vaateteollisuus koskettaa meitä kaikkia jollain tapaa, mutta laiminlyö silti suurta osaa tuotantovaiheen työntekijöistään. En halunnut enää antaa hyväksyntääni sille passiivisuudellani, vaan tehdä asialle jotain varmistaakseni, että vaateteollisuus pyrkii reiluun, vastuulliseen ja avoimempaan toimintaan.

3) Olen vähän kausittain eri asioista innostuva haaveilijasielu. Yksi haaveeni, jonka aion lähivuosina valmistuttuani toteuttaa, on rescue-koiran hankkiminen ja sen ehdoton rakastaminen!

 

 Hanna Partanen

1) Olen Hanna Partanen, markkinointiviestinnän ammattilainen ja nyt toista vuotta mukana Vaatevallankumouksessa. Päivätyönäni olen viimeiset noin kuusi vuotta työskennellyt järjestösektorilla erityisesti digitaalisen markkinointiviestinnän parissa.

2) Halusin lähteä mukaan vapaaehtoisena tekemään Vaatevallankumousta, koska vastuullinen kuluttaminen ja elämäntapa on aina kiinnostanut minua, mutta vaateteollisuuteen en ollut syvällisemmin aiemmin perehtynyt. Lisäksi, alan ammattilaisista koostuva ja täysin vapaaehtoisporukalla pyöritettävä kampanja kuulosti mielenkiintoiselta projektilta. Kampanjan myötä olen oppinut paljon vaateteollisuudesta ja tekeminen on ollut ammatillisesti hyvin opettavaista ja palkitsevaa. Tietty kampanjassa mukana oleminen on ollut myös tosi kivaa!

3) Sillon, kun en tee töitä tai vapaaehtoistöitä, rentoudun parhaiten koirani Bongon kanssa pitkillä lenkeillä luonnon äärellä.

 

 Tanja Paananen

1) Olen Tanja Paananen, journalismin opiskelija Helsingistä.

2) Olen mukana tekemässä Vaatevallankumousta, koska toivon tietoisuuden vaateteollisuuden ongelmista leviävän mahdollisimman laajalle – yrityksille ja yksityishenkilöille. Minun on vaikea luopua vaatteista, joilla on itselleni tunnearvoa. Tärkeimpiä vaatteitani ovat kavereilta saadut, äidin nuoruuden vanhat ja uniikit kirpparilöydöt.

3) Haluaisin keskittyä tulevaisuudessa paremmin vaatteiden materiaalien laatuun ja ottaa selvää niiden tekijöistä sekä opetella käyttämään vaatelainaamoja.

 

 Johanna Valkola

1) Olen Johanna Valkola, viittä vaille valmis käsityönopettaja ja Vaatevallankumoustiimin kouluvastaava. Huolehdin kampanjan yhteydenpidosta kouluihin, ideoin Vaatevallankumousteemaisten oppituntien sisältöjä opettajien kanssa ja pidän opettajan materiaalimme ajan tasalla.

2) Olen mukana tekemässä Vaatevallankumousta, koska uskon muutoksen mahdollisuuteen ja toisaalta sen välttämättömyyteen. Tapamme kuluttaa vaatteita on ihmisten ja ympäristön kannalta niin kestämätön, että vaihtoehtoisia toimintatapoja on löydettävä mahdollisimman pian. Mielestäni meidän on opittava kiintymään vaatteisiimme – rakkaista vaatteista tulee usein pidettyä hyvää huolta ja ne kestävät käytössä pitkään.

Itse koen erityisen tärkeäksi, että vaateteollisuuden ongelmista käydään keskustelua myös lasten ja nuorten kanssa, joille vaatteiden kulutukseen liittyvät asiat saattavat olla vielä hyvinkin uusia. Mielestäni lapsille ja nuorille olisi tärkeää antaa kokemus siitä, että yksilön pienillä valinnoilla on merkitystä. Voisiko uuden vaatteen ostamisen sijaan korjata vanhan tai vaihtaa vaatteen ehkä kaverin kanssa?

3) Mistä en luovu: Paheeni ovat värikkäät ja kuviolliset vaatteet, joille vaatekaapistani löytyy aina tilaa. Minimalisti saisi vaatekaappini sisällöstä sydänkohtauksen!

 

 Matilda Niemi

1) Mun nimi on Matilda ja olen Vaatevallankumouksessa nyt mukana jo toista vuotta tekemässä graafista matskua Suomen kamppikseen.

2) Rakastan persoonallisia vaatteita ja vapautta ilmaista itseäni muodin kautta, mutta en halua tehdä sitä ympäristön tai jonkun toisen hyvinvoinnin kustannuksella. Melkeinpä jokaisella vaatekappaleellani on tarina ja tiedän mistä olen vaatteeni hankkinut, mutta se mistä vaatteeni tosiasiassa tulee on edelleen suurimmalta osin mysteeri. Tämän vuoksi haluan olla muuttamassa muotiteollisuutta läpinäkyvämmäksi ja vastuullisemmaksi, jotta tiedän varmasti että vaatteeni tehnyt työntekijä saa kohtuullisen palkkion ja turvalliset työolosuhteet!

3) Rakastu vaatteisiisi ja pidä niistä huolta kuin hyvistä ystävistä konsanaan!