12 fenntartható divattrend 2021-ben

By Fashion Revolution Hungary

1 month ago

Azon gondolkozol, hogy miért is kellene foglalkoznod a 2021-es fenntartható divattrendekkel, amikor még hónapokig be leszünk zárva a járványhelyzet miatt? Jogos a kérdés, mivel valószínűleg napok óta te sem viseltél mást, mint pizsamát, melegítőt és papucsot. De ne csüggedj, hiszen sok vidám és fenntartható körülmények között készült ruhadarab vár arra, hogy feldobja a kedved és kizökkentsen ebből a helyzetből!

Lássuk a 2021-es fenntartható divattrendeket!

Patchwork

A patchwork a 70-es években volt divatos, de idén is virágkorát fogja élni! Mindenhol és mindenben megtalálható lesz, a ruháktól és a farmerektől át a táskákig, sőt a cipőkig is. A várakozásoknak megfelelően ezt a trendet főleg farmereken keresztül fogjuk látni, de lehet akár más hulladék szövetekkel is kombinálni, beleértve mindent a bőrtől a csipkéig. Akár merész, akár visszafogott a stílusod, a lehetőségeknek csak a képzelet és az egyéni stílus szabat határt!

Forrás: SAYA Magazine

Élénk színek

Ha azt hitted, hogy a neonárnyalatok csak a múló 90-es évek divatjára jellemzőej, akkor tévedtél, mert igenis visszatértek! Legyen szó monokróm vagy polikróm mintákról, ez az év az élénk árnyalatok berobbanását hozza magával. Úgyis nagy szükség volt mindannyiunk felvidítására, nem igaz?

Újrahasznosított kötött darabok

Ez a trend már 2020 őszén megjelent, az újrahasznosított gyapjú növekedése jellemző a kötöttárú piacon. Puhább, így kellemesebb viselni, és az anyag beszerzéséhez alkalmazott gyakorlatok is humánusabbak. Manapság rengeteg márka használja ezeket a szálakat ruhadarabjai készítéséhez,mi pedig csak öröülni tudunk ennek! Viselj hozzá ékszereket és egy magassarkút, és már kész is vagy az esti programodra! Párosíthatod etikus, újrahasznosított kötött leggingssel is, ha lezser szeretnél lenni. Akárhogy is, készülj fel egy hangulatos, meleg és etikus ölelésre a pulcsidtól!

Hangsúlyos vállak 

Akik a 80-as és 90-es években nőttek fel, jól ismerik az évtized egyik legforróbb divatját: a minél szélesebb vállakat! A válltömés és az erős vállak trendje sokféle formát ölthet: túlméretezett vállvédő fiúkabátok, háromszög alakú formák vagy eltúlzott puffos ujjak. S hogy mivel tedd még izgalmasabbá? Egy nagy öv a derekad kiemelésére vagy egy szűk, testhezálló nadrág igazi fordított háromszög alakot kölcsönöz az alakodnak!

Fotó: ELUXE Magazine, AMUR

Kaktuszbőr

Igen, tudjuk, a vegán bőr nem tökéletes… Gyakran olyan természetes szálakból készül, amelyhez rengeteg műanyag keveredik. De a kaktuszbőr más, hiszen ezek a szálak olyan erősek, hogy alig van szükségük polimerekre. A kaktuszbőr rendkívül erős, így az ebből készült kiegészítők még a legkeményebb, legnedvesebb körülmények között is hordhatóak.

Luxus sportruházat

A luxus sportruházat is új lendületet kap idén: laza, kézműves eljárásokkal készült pulóverek és sportos blézerek, jól kombinálható, kényelmes darabok révén válik izgalmassá 2021-ben ez a trend. Ne feledd, a sportruházat a legkönnyebben viselhető vonal, szuperül fel lehet dobni a szetteket egy-egy különleges ékszerrel, kiegészítővel.

Gyönyörű ruhaujjak

Nem elhanyagolható tényező a ruhaujjak kérdésköre, mivel az egész sziluettet befolyásolhatja az ujjak hosszúsága, szélessége, továbbá az, hogy puffos-e vagy testre simuló stb. Mondhatni, hogy ez a trend bizonyos mértékig a Zoom konferenciák közvetlen következménye, ahol testünk felső része a főszereplő, és ahol a testbeszéd a kezekre, karokra összpontosul. Mivel az ujjak valóban ellopják a showt, az alsórészt érdemes finomabbra hangolni – csak semmi túlzás! Párosíts egy drámai blúzt például farmerrel vagy sima szoknyával, a lehengerlő hatás nem marad el.

Forrás: DELUXE Magazine, AMUR

70-es évek ihlette farmer

Magas derék, bootcut fazon – örök klasszikus. Ezek a 70-es évek ihlette farmerek hízelegnek a női test formájának, időtlen varázst nyújtva e casual ruhadarabbal. Érdemes megismerni azokat a márkákat, amelyek környezetbarát farmert gyártanak és olyan szövetekkel dolgoznak, például a kender vagy a tencel.

Apró virágminták

Az apró virágminták az egyik kedvenc 2021-es divattrendünk. Számos kollekcióban felbukkantak ezek a természet isnpirálta printek. Keress túlméretezett ruhákat vagy viktoriánus stílusú blúzokat apró virágos nyomatokkal! A ruhát párosíthatod térdig érő csizmával, a blúzt pedig a 70-es évek ihlette farmerrel.

Forrás: ELUXE Magazine, Reformation

3D nyomtatott ruhák és kiegészítők

A 3D nyomtatott ruhadarabok nem annyira terjedtek el még, mivel a technológia igen drága. A Nike és az Adidas használja már a 3D technikát, a couture-ben pedig Iris van Herpen neve már több éve használja. Ez a trend jelenleg inkább kiegészítők, például cipők és táskák formájában van jelen elérhető árakon.

Batikolás

Már a tavalyi évben is nagyot mentek a batikolt darabok, de mostanában még inkább növekszik rájuk a kereslet. Vidámak, színesek, szóval nem lehet őket nem imádni. Jól mutatnak vegán edzőcipőkkel, egyszínű nadrágokkal és szoknyákkal.

Pufi dzsekik

Mivel az emberek egyre inkább a szabadban akarnak lenni, várható volt, hogy előtérbe kerülnek a praktikus és trendi pufi dzsekik a hideg beálltával. Fontos azonban megvizsgálni a vásárlás előtt, hogy mennyire fenntartható a kiszemelt kabát. Elegáns szettekhez és sportos lookokhoz is tökéletesen passzol, így érdemes befektetni egy trendi, ökotudatos darabba.

Szerző: Pölz Klaudia, forrás: eluxemagazine.com