Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sustainability Stories by FOLK: Snøhetta x Nordic Ocean Watch

May 7 @ 8:30 am - 11:00 am Free

Vi er mange som får vondt i magen hver gang vi hører om hvaler som er funnet stappfulle av plast, og som ønsker å vite hvordan vi kan være med på å bidra til en mer plastfri fremtid. 7. mai får vi besøk av Snøhetta og NOW, to svært forskjellige aktører som jobber mot dette fra hver sin kant. Her skal vi bli inspirert av konkrete erfaringer og tips til hvordan vi alle kan bidra.

Snøhetta er et norsk arkitektselskap, verdenskjent for sine storslagne prosjekter og tilpasning til miljø og omgivelser. Vi får høre fra deres arkitekt Stian Alessandro Ekkernes Rossi. Stian har blant annet ledet prosjektet «Plast» som gikk ut på å skape bærekraftige produkter ved hjelp av gjenvunnet plast. Han jobber for å endre måten vi konsumerer plast på, og vil gi verdi til gjenvunnet plast som en erstatning til å produsere ny.

Nordic Ocean Watch er et miljøkollektiv som jobber for å ta vare på havet, kjent for initiativene Tavaha og #plukkanopp. De arrangerer blant annet strandryddinger og deler kunnskap og konkrete løsninger til hvordan føre en miljøvennlig livsstil. På FOLK får vi besøk av leder og grunnlegger av NOW, Simen Andreas Henrik Knudsen.

Om Sustainability Stories
Sustainability stories er en arrangementserie og et gryende podcastkonsept med fokus på best-practice og erfaringsdeling innen bærekraft fra aktører som utmerker seg gjennom konkrete tiltak og initiativer. Vi ønsker å løfte frem bedrifter som tar spennende (og helt konkrete) grep til inspirasjon og etterfølgelse for andre. Ved å invitere både en etablert bedrift og en startup eller et nyetablert selskap innenfor samme bransje, vil vi få med begges synsvinkler og danne en bredere forståelse for muligheter innen bærekraftig utvikling i den aktuelle bransjen. Begge aktører vil gjennom sine innlegg bli bedt om å svare på følgende spørsmål;

– Hvordan kom dere frem til dette satsningsområdet ? Hvorfor
begynte dere å jobbe med bærekraft i praksis?
– Hvilke utfordringer har dere møtt underveis?
– Hva har funket? Hva funket ikke?
– Hvilken verdi har det gitt?
– Hva har dere lært?

Details

Date:
May 7
Time:
8:30 am - 11:00 am
Cost:
Free
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/642651079512639/

Venue

FOLK Oslo 15 Torggata Folk Oslo (8th floor)
Sentrum, 0181 Norway
+ Google Map
Sustainability Stories by FOLK: Snøhetta x Nordic Ocean Watch