Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Club Cele | Fashion Revolution Talk i.s.m. Groenkapje

April 23 @ 8:30 pm - 10:00 pm

Club Cele doet ook dit jaar weer mee aan Fashion Revolution Week (22 april t/m 28 april 2019) om aandacht te vragen voor de misstanden in de fashion industrie. Daarom organiseren we in samenwerking met Map Renes [Groenkapje] de Fashion Revolution Talk op 23 april. #whomademyclothes? We vertonen dan de documentaire ‘The Positive Chain of Change’ en gaan in gesprek met de filmmaakster Chanel Trapman.

In deze documentaire richt Chanel zich niet op de negatieve, vervuilende kant van de fashion industrie, maar focust zich juist op de duurzame stappen die er al worden gemaakt in de strijd tegen fast fashion. Ze volgt fashion pioniers met een groen hart, zoals influencer Romy Bresseleers, politicus Suzanne Kröger van Groenlinks en de organisatoren van M-ode. Dat er iets moet veranderen in de modewereld, staat buiten kijf: laat je daarom inspireren door ‘The Positive Chain of Change’! Na het vertonen van de film gaan we in gesprek met Chanel en kun je al je vragen aan haar stellen.

De Zwolse Groenkapje neemt Chanel mee on tour naar Club Cele. Groenkapje bedenkt groene concepten om ecologische leefstijl te promoten, brengt initiatieven bij elkaar voor samenwerken, werkt samen met lokale en nationale groene initiatieven. Op haar eigen vrolijke wijze wil zij andere mensen enthousiasmeren voor een ecologische leefstijl. Benieuwd wat zij nog meer organiseert tijdens Fashion Revolution Week? Bekijk hier haar website: https://bit.ly/2IRDoBr

Genoeg is genoeg. Op 24 april 2013 stortte RanaPlaza, een gebouw met meerdere textielfabrieken in Bangladesh, in. Er raakten meer dan 2500 mensen gewond, 1136 personen overleefden het niet. De initiatiefnemers van Fashion Revolution besloten: dit mag niet zo door gaan. Daarom organiseren zij elk jaar in april een Fashion Revolution Week, compleet in het teken van transparantie in de fashion industrie. Met onder andere de hashtag #whomademyclothes kun je jouw favoriete merk oproepen om zijn aanvoerketen te verbeteren.

Details

Date:
April 23
Time:
8:30 pm - 10:00 pm
Event Category:
Website:
https://zwolsetheaters.nl/programma/clubcele-vprotegenlichtzwolle-april2019

Venue

Rabofoyer, Blijmarkt 25
Zwolle, Netherlands
+ Google Map
Club Cele | Fashion Revolution Talk i.s.m. Groenkapje